Preventie

De basis van een gezond gebit... zorg er goed voor!

Voorkomen is beter dan genezen. Preventie staat dan ook bij ons hoog in het vaandel en wij richten ons dan ook op het zoveel mogelijk voorkomen van tandheelkundige problemen. Vanzelfsprekend gaat dit samen met een goede mondhygiëne.

Ons team bestaat uit mondhygiënisten en paro-preventie assistenten met veel ervaring. En dat merk je....Mondhygiënisten Barendrecht gaat hiermee een stapje verder als we spreken over zorg op maat.

Waarom zó belangrijk?

Bacteriën in de mond kunnen leiden tot cariës (gaatjes). Door goede preventie is cariës in een kies of tand te voorkomen. Bij Mondhygiënisten Barendrecht hechten wij bijzonder veel aan preventie. De focus van de mondzorg bij iedere cliënt ligt op optimale preventie. Voorkomen is ook in de mond zeker beter dan genezen. Ons team werkt bij iedere cliënt aan een individueel preventieplan.

Een slechte of matige mondhygiëne is een risicofactor voor hart- en vaatziekten, diabetes, reumatische aandoeningen, dementie en chronische luchtwegaandoeningen. Mensen die veel medicijnen gebruiken kunnen ook sneller gaatjes of tandvleesproblemen krijgen.

Cariës / Gaatjes voorkomen

Bacteriën in de mond kunnen een tand of kies beschadigen. Indien deze beschadiging het glazuur en tandbeen van die tand of kies aantast spreken wij van cariës. Met andere woorden: gaatjes. Door goede preventie is cariës in een kies of tand te voorkomen.

Meer informatie?

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan!

Afspraak maken