Bleken

Bleken / Whitening

Wat zijn de mogelijkheden?

Jouw wens staat voorop bij het maken van een passend behandelplan. Persoonlijk advies is de sleutel voor een mooi resultaat en daarom zal een eerste afspraak een gesprek zijn, waarbij we jouw wens en verwachting uitvoerig bespreken. Tanden witter maken kan door middel van bleken of thuisbleken, maar soms geeft het verwijderen van aanslag en het polijsten van je tanden al een verrassend mooi resultaat.

We houden het verantwoord

Carnisse Mondzorg staat voor complete mondzorg en daarom kijken we eerst waarom je tanden geler zijn dan gewenst. Is je glazuur versleten? Is het een oppervlakkige verkleuring of zit het toch dieper? Lukt het om al het tandplak dagelijks te verwijderen? Daarnaast kijken we naar de gezondheid van je gebit en tandvlees. Vullingen kleuren bijvoorbeeld niet mee met bleken en je tandvlees is bij voorkeur niet gezwollen of ontstoken.
Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw gebit? Maak vrijblijvend een afspraak voor advies.

Bleken door middel van lichtenergie / whitening

Als je de kleur van de tanden over het geheel te donker vindt, kan deze lichter worden gemaakt met een whitening. Dat is een behandeling van circa anderhalf uur waarbij een gel wordt aangebracht op de tanden, die door middel van lichtenergie wordt geactiveerd. Dit proces is weefselvriendelijk en hierdoor wordt de kleur enkele tinten lichter. Als er grotere vullingen zijn of andere reparaties met verkleuringen, is een whitening niet geschikt. Dit soort reparaties worden namelijk niet lichter door de whitening-therapie. De tandarts stelt door middel van een zorgvuldig onderzoek vast of een whitening zinvol is.

Thuisbleken

Een andere bleekmethode bij Mondhygiënisten Barendrecht is thuisbleken. Zoals de naam al zegt, wordt een groot deel van de behandeling thuis gedaan. Ons tandtechnisch laboratorium maak speciale bleekbitjes op maat. Deze bitjes zijn speciaal ontworpen om ervoor te zorgen dat de bleekmethode veilig uitgevoerd kan worden en het tandvlees niet te beschadigen. Door de gel in de bitjes te doen en de bitjes een aantal uur te dragen, worden jouw tanden lichter van kleur.

Meer informatie?

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan!

Afspraak maken